08 april 2006

Portrait of a Serial Eater

Ok, ik beken. Ik ben een serial eater. Ik eet en drink graag voor lange periodes hetzelfde. Vroeger ongetwijfeld meer dan vroeger. Nu durf ik wel al eens een Club af te wisselen met een Hollandia. Ja, op café worden er nog altijd geweldige verhalen verteld over de koninginnehapjes (ja, u mag dat ook een vol-au-vent noemen) die ik tijdens mijn jaren aan de Gentse unief naar binnen speelde. Mét frietjes en een vidéke. Dat laatste enkel voor de versiering (het oog wil ook wat), want ik raakte het nooit aan. Naar verluidt zou ik al die tijd niks anders gegeten hebben. En ze zouden wel eens gelijk kunnen hebben. Alhoewel, ik heb ook enorm veel middagen in de verschillende studentenresto's gewerkt en daar at ik dan voor of na het werk, gewoon wat de pot schafte. Maar bon. A herinnerde er mij onlangs nog aan dat ik jaren geleden alleen maar rosé dronk. Rosé D'Anjou. Uit Delhaize. Ik zou het eerlijk gezegd nu niet meer door mijn strot krijgen. Want zo gaat dat. Op een goeie dag ben je het beu en stap je over op iets anders. Zonder om te kijken. Al betwijfel ik wel dat ik eerstdaags die Blonde Leffe zou laten staan.

Technorati Tags: , , ,

3 opmerkingen:

annovic zei

Wedden dat ze verslavende stoffen steken in Anjou? Ik ben ook verslaafd aan deze wijn, maar dan aan de witte versie (uit de Match)...' herken je serial eating ook, volgens mij noemen mensen mij soms zelfs saai als ze de inhoud van mijn ijskast eens een aantal maanden achter elkaar zouden observeren...al een geluk gaan voedselobsessies weer over om dan weer vervangen te worden door andere. Hoezo neurotisch?

Anoniem zei

Mijn lief eet al 5 jaar aan een stuk elke dag een augurk en een droge worst. Waarschijnlijk doet hij dat al langer, maar ik ken hem nog maar 5 jaar.

Andrea zei

Dimboo,

Ik herken maar beken niet. Ik ben allesbehalve een serial eater denk ik. Ik vrees zelfs dat ik te weinig serial ben soms. Een beetje wispelturig noemen ze dat ook wel. Zou het kunnen dat serial eating en angst om te veranderen verwant zijn en ik daarom geen deel van de serial eater familie uitmaak?
Veranderen, ik vind dat juist spannend. Maar OK, het is goed om te houden wat goed is. Das goud waard.
Ge zoudt goed in de markt liggen bij de vrouwen!

Andrea