20 april 2006

Fysica

Chemie en fysica. In 't ene was ik al slechter dan in't ander. En dan was er nog wiskunde. Maar in chemie en fysica was ik eigenlijk wel geïnteresseerd. Het pleit dus niet voor de lesgevers in kwestie dat ik er mij hoegenaamd niks meer van herinner. Behalve dan de muffe geur in beide leslokalen. Bon, het was dan ook maar één uurtje per week.

Vraag me dus niet hoe die dingen werken. En dan heb ik het over de magnetische wasbollen. Die hebben we het voorbije weekend uitgetest. Gelukkig heeft A daar allemaal meer verstand van. Ze heeft het zelfs nog onderwezen. Waspoeder veroorzaakt een chemische reactie die zich aan vuil bindt en losmaakt. Het magnetisch veld van de wasbollen doet hetzelfde maar dan met een fysische reactie. Zo heb ik het toch begrepen. Dat, of het is gewoon geweldig boerenbedrog. En was je met alleen water ook proper (genoeg). Want echt wetenschappelijk waren onze tests natuurlijk niet. Maar de was zag er wel proper uit. Zelfs W zijn vuile luiers.

Concreet bevestig je zo'n wasbol aan elke zijde van de trommel. Het zijn erg krachtige magneten, dus keep away from your pc. Maar ook van je piercings. Niet dat we uit ervaring spreken. Meer komt er dus niet bij kijken. Oh, misschien nog een beetje wasverzachter voor wie "neutraal" een beetje saai vindt ruiken. En terwijl ik dit overlees bedenk ik dat ik toch wel alles doe om bij de vrouwen te scoren. Pfff. Maar vrees niet, morgen gaat het over voetbal. Of seks. Stem nu via 6666 !

Technorati Tags: , , ,

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dimboo,

Ik ben altijd te vinden voor een wonder. Zo ook voor de wasbollen, want dat is in mijn ogen echt een wonder!

Ik geloof wel dat het werkt. De uitleg klinkt alvast zeer aanvaardbaar. Maar..ik ben er zo eentje met een rek vol kruiden, homeopathie en pillen met visolie..geen vreemde stoffen in mijn lijf en wasmachine!
Beetje naïef wellicht?

Ik hoop dat die wasbollen echt werken, ik wil dat ze werken! Dat bespaart mij liters wasmiddel en reclames met Katrien De Vos. Ik test ze alvast!!!

Andrea

Anoniem zei

Werken die nu echt, die wasbollen? Ik moet wel zeggen dat ik bijzonder achterdochtig ben. Ondanks 't feit dat ik altijd wel te vinden ben voor een milieuvriendelijk initiatief, ben ik wreed sceptisch geworden over milieuvriendelijke wasmiddelen.

Eerst was ik een die-hard (of eerder: die-bio) Ecovert-fan. Tot ik ontdekte dat er zo van tijd tot tijd wel eens een zweetgeurtje achterblijft na een Ecovert-wasbeurt. En 't is niet dat ik van slechte wil ben.

Dus dan maar overgeschakeld op Froggy, ook biologisch afbreekbaar. Maar helaas, laat ik er maar geen doekjes om winden... Mijn kleren muffen als ik ze was met biologisch afbreekbaar spul. Voortaan dus een goeie doos chemisch en onbiologisch waspoeder. Zonder zweetgeur.