11 april 2006

Korting voor gepensioneerden

"Korting voor gepensioneerden". Zo stond het op het reclamebriefje. Van één of andere dakwerker. Die blijkbaar niet kon lezen. Ofwel vond hij ons dak er zo erbarmelijk uitzien, dat hij het zijn plicht vond om onze "Geen reclame"-sticker te negeren. Tot tweemaal toe, trouwens. "Korting voor gepensioneerden". Het is voor mij reden genoeg om géén beroep te doen op de diensten van de ongetwijfeld brave man. En trouwens, ons dak is tip-top in orde.

Respect your elders. Is dat niet één van de tien geboden? I'm all for it. Maar er zijn grenzen aan alles natuurlijk. Natuurlijk zijn er gepensioneerden die best wel wat korting op de factuur van hun dakwerken kunnen gebruiken. Voor zover ze nog dakwerken ondernemen natuurlijk. Maar feit is dat heel wat gepensioneerden, ik denk dan vooral aan de jonge zestigers, er warmpjes inzitten. Kinderen het afbetaalde huis uit (en indien niet dan wordt dat hoog tijd). Die hebben dus geen 10% korting nodig. En eigenlijk ook geen gratis of voordelige trein-, tram- en busritten. Die kunnen best wel de volle pot betalen wanneer ze één keer per jaar een filmpje willen meepikken of een tentoonstelling willen bezoeken. Maar het is hen allemaal gegund. Echt. Mits enkele afspraken. Niet winkelen op zaterdag bijvoorbeeld. Waarom moet dat ook zo nodig 's avonds en op zaterdag wanneer je de hele week tijd hebt om overdag je boodschappen te doen? Uit schrik om de proefstandjes en freebies te missen? Ook daar hebben we een oplossing voor in de vorm van speciale "winkelnamiddagen voor gepensioneerden". Met animatie en proefstandjes. Succes verzekerd.

Neen, serieus. Ik kan mij daar flink over opwinden als er weer eens een senior door de zogezegd bredere gangen van onze nieuwe Colruyt (de gangen zijn zeker breder, de winkelkarren helaas ook) op de Rooigemlaan zwalpt. Of wanneer aan de kassa de helft van de rij 55-plusser blijkt te zijn. En ik mag mij daar ook aan ergeren. Toch zeker nog 25 jaar. En dan kunnen we misschien ook korting scoren bij een dakwerker.

Technorati Tags: ,

1 opmerking:

Andrea zei

Dimboo,

Gepensioneerden op zaterdag in de winkel.
Het is een oud zeer. Als jonge moeder vind ik dat als ik even tijd vind om te winkelen, tussen de was en de plas en met een joelende baby in de winkelkar, ik dan ook absoluut voorrang verdien. Ik erger mij ook grijs aan het sloffen en gangen versperren van onze senioren. Misschien moet er maar een regel komen dat er maximum één senior van een gezin de winkel binnen mag, of dat de ander, net zoals mijn baby, in dezelfde kar moet zitten? Ik zeg maar iets.
Op andere plaatsen en omstandigheden ben ik vertederd door oudjes en probeer ik me voor te stellen hoe ik er met rimpels, bril en sloffen zal uitzien. Ik hoop dat ik een hip oudje zal worden en dat de jonge moeders 'wow' zeggen als ze mij op zaterdag in de winkel zien passeren. Ik geef toe ... ik ben ook bang om zo te worden..