14 december 2008

Ikea Gent

Ikea Gent, geef toe dat klink goed. We hadden ons voorgenomen om zeker enkele weken de kat uit de boom te kijken. Maar het viel tijdens de eerste dagen serieus mee met de gevreesde overrompeling en verkeerschaos. En zaterdagnamiddag was het te koud om met de jongens naar buiten te gaan maar hadden we toch zin in een activiteit buitenshuis.

Het was er druk, maar veel minder hinderlijk druk dan in de Colruyt op zaterdag (niet dat wij nog op zaterdag naar de Colruyt gaan -of zelf onze boodschappen doen). We negeerden de afleiding naar een parking bovengronds aan de andere kant van de Adolphe P├ęgoudlaan (van waar een shuttle ons naar de Ikea zou brengen), een goede zet want in de gigantische parkeergarage was nog plaats zat.

De vestiging in Gent is de grootste Ikea van ons land, een zogenaamde "Flagship store". Naar verluidt stellen ze er als enige Belgische winkel het volledige Ikea-gamma tentoon. Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat Ikea ook een afdeling voor horecazaken had. En het moet gezegd, het ziet er allemaal geweldig uit en ze zijn duidelijk voorbereid op massa's volk. Alleen de selfscanningkassa's hadden nog wat last van kinderziektes.

Tot slot nog iets over The Loop, het nieuwe stadsdeel dat rond de Ikea en Flanders Expo zou moeten verrijzen. Asfaltcity, zo heb ik het al gedoopt. Want dat is voorlopig het enige wat er te zien is. Zo ver je kan kijken. Later zou hier zelfs een nieuwe woonwijk worden ingepland. Maar ik vraag mij af wie er nu in hemelsnaam op een gigantisch klaverblad zou willen gaan wonen.

Tags: , ,

Geen opmerkingen: