05 maart 2008

Omloop Het Volk

Het was al lang geleden (12 jaar om precies te zijn) dat de Omloop Het Volk, de openingsklassieker van het Belgische wielerseizoen, nog eens in Gent aankwam. Gent-Gent dus en daar moesten we bij zijn.

Het contrast met de aankomst van de Tour vorige zomer, was groot. We hadden post gevat op de middenberm van de Godshuizenlaan. Een ideaal plekje want zo zagen we het peloton twee keer passeren. Eerst de Charles de Kerchovelaan af en vijf minuten later weer op. Toch lag de laatste kilometer er uitgestorven bij. Amper een kwartier voor de doortocht van winnaar Phillipe Gilbert stonden we er nog bijna helemaal alleen. Later kregen we nog het gezelschap van een andere papa met zijn kroost en enkele buurtbewoners.

Ook aan de aankomstlijn was het allesbehalve druk. Papa en mama Gilbert, die fier als een gieter de trofee van haar zoon in een houdgreep hield, liepen er een beetje verloren terwijl hun zoon in de glazen Sporza-studio geïnterviewd werd. Stom dat ik daar geen foto van gemaakt heb!

Het filmpje hieronder werd professioneel (en met Gentse r) van commentaar voorzien door W, die zoals altijd eigenlijk alleen maar oog had voor de gemotoriseerde tweewielers. We hebben gelukkig nog een tiental jaar om hem van die obsessie af te helpen.

Tags: , ,

Geen opmerkingen: