09 juli 2007

Vive le Tour!

Even leek de regen nog roet in het eten te zullen gooien maar gelukkig klaarde het net op tijd op. Om half vier hadden we een ideaal plekje, niet ver van het spandoek van de laatste drie kilometer op de Drongensesteenweg, én verschillende van onze buren gevonden. S sliep als een roos in zijn Bugaboo, dwars door het lawaai van de reclamewagens, sirenes en helicopters. Hij sliep zó goed dat hij zelfs een voeding oversloeg en dat voor het eerst overdag.

Vlak voor onze neus werden de drie koplopers ingelopen door het razende peloton. Een paar seconden en dan was het voorbij. Een kwartier later waren we, net voor een grote stortbui, thuis. En kwamen we te weten dat niet Tom Boonen, zoals iedereen ons had verteld, maar wel Gert Steegmans de rit had gewonnen.

's Ochtends had ik samen met W de laatste drie kilometer van het parcours nog afgefietst. Midden op de ring en tegen de rijrichting in. Iets wat we waarschijnlijk nooit meer zullen kunnen overdoen. Jawel, Gent was vandaag even dé hoofdstad van Vlaanderen (en zeggen dat de Gentse Feesten pas zaterdag starten!).

Tags: , ,

Geen opmerkingen: