21 januari 2008

Zolder

We wonen hier intussen al meer dan vijf jaar en het wordt zo stilaan tijd dat we eindelijk een punt kunnen zetten achter de verbouwingen. Je weet maar nooit dat we last krijgen met die nieuwe buren en we plots halsoverkop zouden willen verhuizen.

Vorig jaar hebben we eigenlijk alleen maar de kamer van S (die trouwens nog steeds niet in gebruik is) afgewerkt. Toch is ons beruchte lijstje al flink korter geworden. Eigenlijk blijven er maar twee ruimtes meer over die grondig moeten worden aangepakt: de zolder en de garage.

Let's start at the top. De komende twee weken wordt onze zolder geïsoleerd (we laten cellulosevlokken inblazen) en afgewerkt als extra kamer. Een speelkamer, want een extra slaapkamer hebben we voorlopig (?) nog niet nodig.

Ook al blijft onze inbreng deze keer beperkt tot het leeghalen van de zolder (waar we toch bijna twee dagen zoet mee waren), zo'n rondje verbouwen zorgt altijd voor extra (opkuis)werk, stress en kopzorgen. En trips naar het containerpark natuurlijk, toch als we van onze nieuwe zolder niet opnieuw een zolder willen maken.

Natuurlijk ben ik weer eens vergeten om "vóór"-foto's te maken. U zal het dus binnenkort moeten stellen met een tijdens (met een extra Velux-raam ziet onze zolder er al helemaal anders uit) en ná. En het is niet dat wij ooit zullen kunnen vergeten hoe de vóór er uitzag.

Tags: , , ,

Geen opmerkingen: