09 januari 2008

Eerste schooldag

Ook voor W was het maandag de eerste schooldag. Een grote stap, weliswaar meer voor hem dan voor ons. Wij steken 's morgens nog altijd gewoon de straat over. Het Perenboompje, zijn kleuterschooltje, is verbonden aan de crèche. Waarom zouden we het ons nodeloos moeilijk maken? Dat we vanuit het raam kunnen binnen kijken in zijn klasje is ook leuk natuurlijk.

Hij was er al lang helemaal klaar voor. De hele vakantie keek hij er dan ook reikhalzend naar uit en wij telden samen met hem af. Geen wonder dat hij op de eerste schooldag, na een hele vakantie lang uitgeslapen te hebben, om zes uur al klaar wakker was (al zou het goed kunnen dat hij gewekt werd door S die even daarvoor het hele huis bijeen had gebruld).

Hij was vorige maand al enkele keren gaan wennen en bij het afscheid vloeiden er dan ook geen traantjes. Maar toch werd de eerste schooldag geen onverdeeld succes.

Hij zal zich ongetwijfeld geamuseerd hebben. Dat denken we toch. We kregen 's avonds immers een slappe vod terug mee naar huis. Met een kakbroek en een zak vol vuile was, het was dus niet het eerste ongelukje van de dag. Nochtans ging het de laatste tijd de goede kant op met zijn zindelijk worden (pipi is al maanden geen probleem meer, kaka daarentegen -maar ik bespaar u de details).

Maar de voorbije twee dagen kwam hij fris als een hoentje en met een propere broek (ja, zelfs die waarmee hij 's morgens was vertrokken) thuis, dus dat zit wel snor.

Tags: ,

1 opmerking:

Anoniem zei

hoe gaat dat dan in het zwembad gaan, als W een beetje nerveus is? jullie gaan me toch niet in schaamte brengen zeker!! :-)