25 maart 2006

Wereldwaterdag

Ja, ik weet het, ik loop wat achter. Woensdag was het Wereldwaterdag. "De gemiddelde Vlaming verbruikt 110 liter leidingwater per dag en spoelt daarvan bijna de helft door het toilet", lezen we in de krant.

De gemiddelde Vlaming misschien, maar wij niet. Ons huis beschikt over een oude regenput. En we lieten een nieuwe pomp van Grundfos (jawohl) installeren en daar het meest gebruikte toilet beneden en de wasmachine op aansluiten. En op dat toilet kwam nog eens een spaarknop. Niet dat we die hard groene jongens zijn of zo. Maar die zeldzame keren dat de regenput droog staat voel ik er mij altijd ongemakkelijk bij om zomaar al dat proper water door te sjassen. Zeker als ik weer eens met een floater zit. Je weet wel, zo'n drol van het luchtige soort. Elke keer je denkt er vanaf te zijn, komt ie terug boven water. Ja, zo jaag je al snel 60 liter per dag door het toilet.

Technorati Tags: , ,

3 opmerkingen:

Anoniem zei

stenen eten, zoals de wolf in de zeven geitjes..... zal ie niet meer drijven!

Anoniem zei

toch net iets téveel informatie, dat van die drijver!

Barton zei

Hét grote probleem is echter dat het water té zuiver is om nadien nog eens te zuiveren. Heb ik me toch laten wijsmaken. Dus, oplossing: minder water gebruiken, maar als je't gebruikt ferm vervuilen, dan hebben de zuiveringsstations er ook nog iets aan.