08 juli 2008

Love, work and pay, pay, pay !

De iPhone 3G zal dan toch vanaf 11 juli te koop zijn in ons land. 525 euro voor een simlockvrije (bruikbaar op alle netwerken, dus) iPhone is eigenlijk niet eens zo overdreven (want hoorden we, toen de iPhone een jaar geleden in de VS werd gelanceerd, niet iedereen van de daken schreeuwen dat die in Belgiƫ minstens 1000 euro zou gaan kosten?). Ja, in onze buurlanden is het hetzelfde toestel tot 400 euro goedkoper maar daar zit je natuurlijk wel voor twee jaar vast aan een provider.

Niet zozeer het prijskaartje van de iPhone maar wel de triestige abonnementsformules die Mobistar voorstelt, zijn een ferme afknapper. 30 euro/maand voor een schamele 200 Mb? Ik denk het niet.

Het is nu uitkijken naar wat Proximus en Base gaan doen. Want, wat weerhoudt hen ervan om met een competitief iPhone-abonnement uit te pakken (met op zijn minst onbeperkt dataverkeer en een stuk onder de prijs van Mobistar)?

Natuurlijk was onze minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne er vandaag als de kippen bij om te pleiten voor de afschaffing van het verbod op de koppelverkoop. Nog dit najaar wil Van Quickenborne een voorstel voorleggen aan de regering. Maar we weten allemaal hoeveel daarvan in huis zal komen.

Trouwens, Q loopt weer eens veel te hard van stapel en dreigt het kind met het badwater weg te gooien. De afschaffing van het verbod op de koppelverkoop zal de iPhone misschien goedkoper maken, voor andere producten heeft dat verbod wel degelijk nut. Want hoe lang zal het duren voor we, eenmaal dat verbod is afgeschaft, bij een ADSL- of kabelabonnement ook digitale televisie in de strot geramd krijgen?

En laat ons wel wezen, we kunnen allemaal zonder de iPhone.

Tags: , , ,

Geen opmerkingen: