10 juli 2008

De laatste woensdag

Echt de laatste was het gisteren nog niet. Ik heb er volgende week nog één tegoed maar dan heeft A al vakantie, dus dat is niet helemaal hetzelfde. Voor wie niet weet waarover het gaat: binnenkort loopt mijn ouderschapsverlof (vervroegd, wegens de nieuwe job) af.

Samen met de uitstappen naar de Star Wars-expo en de Zoo in Antwerpen, waren de laatste twee woensdagen zonder twijfel de beste. Voor W was de vakantie al begonnen en zodoende moest hij in de voormiddag niet meer naar school. Hij kan zijn middagdutje nog altijd goed gebruiken en als hij thuis is slaapt hij dan ook nog meestal een uur of drie. Veel tijd voor activiteiten blijft er dan natuurlijk niet meer over.

Vorige week bezochten we het Gravensteen, dronken we koffie en Fristi op een zonovergoten terras op de Vrijdagmarkt en gingen we lunchen in Lunchgarden op de Korenmarkt. Gisteren gingen we eerst bij de kapper langs (W kan eindelijk terug onder de mensen komen) en daarna trokken we al voor de tweede keer naar de Wereld van Kina. Hij was er eerder ook al eens met oma, maar hij krijgt er blijkbaar maar niet genoeg van. En al zeker niet van 'k Zag 2 beren, de schitterende tentoonstelling over seksualiteit en relaties voor kleuters en kinderen. Aan het onderwerp van de tentoonstelling heeft hij eigenlijk nog geen boodschap maar hij amuseert zich altijd kostelijk in het ballenbad, de huisjes en met de verkleedkleren.

Ik zal ze missen die woensdagen. En ik denk W ook. Toen we ons gisteren klaarmaakten om S te gaan ophalen, fluisterde hij me toe: "Papa, jij bent mijn beste vriend, hé". Alsof hij onbewust aanvoelde dat het de laatste woensdag was.

Niet getreurd, er zullen nog wel meer woensdagen volgen. Ik moet toch iets doen met al die extra verlofdagen.

Tags: ,

1 opmerking:

F zei

Maar zo schattig dat W dat zegt! Geniet er maar van, over (ten laatste) 10 jaar zal het eerder zijn 'euh papa ik ga wel alleen hoor. en stop met mijn vriend uit te hangen' :-p.