03 juni 2008

Vervangprogramma

Morgen staakt het Oost-Vlaamse stads- en provinciepersoneel voor meer loon. En in tegenstelling tot de recente treinstaking ondervinden we daar wél hinder van. Want de crèche en het kinderdagverblijf blijven dicht. Ik mag dus morgen voor een vervangprogramma zorgen voor twee kinderen. Onoverkomelijk is dat niet want op woensdagnamiddag is W sowieso thuis.

"De staking van morgen zal uitwijzen of de vakbonden veel personeel kunnen mobiliseren of niet. Zo ja, zullen er elders nog acties volgen", lezen we in de krant. Er is alleszins al een stakingsaanzegging voor vrijdag én maandag.

Vrijdag is opnieuw geen groot probleem. Het vaste logeerpartijtje op donderdag bij de grootouders (ook de pedagogische studiedag van de kleuterleidsters donderdag is dus voor ons prima getimed), laten we gewoon een dagje uitlopen. Zo genieten wij van een extra vrije avond. En als er maandag effectief nog gestaakt wordt zullen A en ik elkaar aflossen.

En voor de goede orde: we zouden onze jongens ook gewoon naar de noodopvang kunnen sturen. Maar dat willen we hen (en het werkwillige personeel!), gezien de alternatieven waarover we beschikken, natuurlijk niet aandoen.

Tags: , ,

Geen opmerkingen: