23 juni 2008

Vervangprogramma (bis)

Nog een geluk dat de helft van de grootouders een paar dagen eerder uit Slovakije teruggekeerd zijn, of we zaten met een probleem. Morgen staken de openbare diensten nog maar eens voor meer koopkracht en blijven de crèche en het dagverblijf dus opnieuw dicht. Een beetje overdreven, want na de drie stakingsdagen begin deze maand en nog eens twee vorige week (!), hadden ze hun punt wel gemaakt.

Vorige week was onze crèche dankzij de vele werkwilligen (die daarenboven ook nog eens zelf voor een warme maaltijd voor hun kindjes hadden gezorgd - chapeau!) gelukkig open. In het dagverblijf werd echter niet gewerkt. Erg vervelend want concreet betekende dit dat W om vijf voor twaalf van school moest worden gehaald en daar pas om kwart na één terug welkom was. En goed drie uur later moesten we al opnieuw aan de schoolpoort staan (gelukkig kwamen de grootouders toen opnieuw to the rescue).

Fulltime werkende ouders die niet op familie of vrienden konden terugvallen zijn er afgelopen maand dus een handvol vakantiedagen bij ingeschoten. Dat kan tellen, zo vlak voor de grote vakantie (met alle opvangproblemen van dien). Nochtans is ook voor hen het leven duurder geworden.

Tags: , ,

Geen opmerkingen: