14 juni 2008

Schoon Gent

Met de campagne "Schoon Gent, iedereen content" willen de stad Gent en IVAGO de inwoners én bezoekers van onze stad bewust maken van het groeiende zwerfvuilprobleem. Het stadsbestuur werkte ook een ambitieus actieplan uit met 35 concrete acties om Gent proper te maken en te houden. Er worden extra mensen en veegmachines ingezet om het afval op te ruimen en een nieuw reglement voert administratieve boetes van 120 euro in voor wie zwerfvuil op straat gooit of sluikstort.

Niks te vroeg. Metropolen als Parijs en Barcelona liggen er potverdorie properder bij dan Gent (andere ook niet, Marseille bijvoorbeeld).

Ja, ook ik erger me mateloos aan zwerfvuil. Ons geveltuintje trekt het aan als een magneet. Het lijkt wel alsof al het vuil dat rondvliegt in de straat (ons stuk van de Peerstraat is nogal een tochtgat) blijft hangen in onze Helleborus en kerstrozen. En dan zijn er ook nog die onverlaten die hun lege blikjes en flesjes in ons tuintje mikken of hun viervoeter toelaten het als hondentoilet te gebruiken (er is er nochtans een vlakbij!).

Fijne campagne, alleen jammer dat ze doorkruist wordt door de huidige prikacties bij IVAGO. Want onze stad ligt er momenteel vuiler bij dan ooit. Net nu de toeristen weer massaal neerstrijken in Gent ...

Tags: , ,

1 opmerking:

Me: zei

Bwa, ik vind het hier zo slecht nog niet, vergelijk maar eens in Brussel...