05 november 2007

Zodiac: Director’s Cut

Leuke uitsmijter in de dvd-bespreking van 'Zodiac' in De Standaard:

Maar het opmerkelijkste supplement is de trailer van de director's cut, waaraan Fincher op dit moment werkt. Die zou in de loop van volgend jaar op dvd verschijnen en aangevuld worden met uitgebreide interviews van iedereen die bij de zaak betrokken was. Aan u dus de keuze om te wachten of dit voortreffelijke kleinood nu al in huis te halen.

Ja, duh, dan weten we het wel. Want David Fincher is Riddley Scott niet. In de VS verschijnt de director's cut al op 8 januari. Een paar maand later zal hij dus ook hier te koop zijn. Ik maak alvast wat plaats in het rek, naast 'Se7en', 'Fight Club' en 'Alien³'.

'Zodiac' werd afgelopen zomer eerder lauw onthaald: "Een interessante, maar ook enerverende kijkervaring" (De Standaard), "Een frustrerende, onbevredigende film" (Humo).

Het viel me dan ook op dat Ben van Alboom in zijn dvd-bespreking niet op een paar superlatieven meer of minder keek: "Zodiac is een nagenoeg perfecte film, met een intelligent scenario, ijzersterke vertolkingen en een doordachte, sobere mise-en-scène". Dat bewijst volgens mij dat 'Zodiac' zo één van die films is die bij elke kijkbeurt beter wordt.

Tags: , , , ,

Geen opmerkingen: