19 juli 2007

Gentse Feesten

We zijn zelden in het land tijdens de Gentse Feesten, we moeten er dus van profiteren. We hadden op voorhand het programma uitgeplozen en verschillende dingen aangestipt die we met W en S konden doen. Even leek het er op dat er niet veel van in huis zou komen. Te warm, te nat, te moe. Dat de middagdutjes van W vaak durven uit te lopen tot 4 uur en S nog steeds om de twee uur een voeding nodig heeft, helpt natuurlijk ook niet.

Maar zondagmiddag zijn we toch in de Schoolhoeve De Campagne in Drongen geraakt. Konijnen knuffelen, een ritje met de ponykar, schminken, pannenkoeken en een leuke speeltuin, W en zijn 5 maanden oudere nichtje M genoten er met volle teugen van. En wij ook. Een aanrader, ook met iets oudere kinderen (het zal niet meer voor deze Gentse Feesten zijn maar u kan er tot oktober wel nog elke tweede zondag van de maand terecht van 14u tot 17u).

W en M hadden graag nog wat langer gebleven, maar we hadden nog een verrassing in petto: barbecue! De kinderen waren nog niet goed uit bad of het eten stond al op de tuintafel, het is ooit al eens anders geweest. Het was waarschijnlijk de eerste keer dat we W en zijn nichtje écht zagen samenspelen. En kattenkwaad uithalen. Terwijl wij nog aan tafel zaten hadden ze ergens een pak Madeleine-koekjes gevonden. Na in alle stilte het pak half soldaat te hebben gemaakt, kwamen ze triomfantelijk joelend en met in elke hand een koek naar buiten gestormd. Goddelijk. W zat uiteindelijk pas om half tien in zijn bed. En, ook al voor het eerst, daar betaalden we de volgende morgen geen prijs voor, hij sliep uit tot kwart na acht.

Dinsdagnamiddag trokken we naar het Zuidpark. Een beetje te druk naar mijn goesting. W, zo al geen superheld, werd bijna vertrappeld op een springkasteel. Maar Rosse Rita's Kindercafé maakte veel goed. Dat denken we toch. We hebben geprobeerd om W uit te horen over de voorstelling, zonder veel succes. Iets over een drankje, maar meer wou hij er niet over kwijt. Maar dat hij als jongste deelnemer welgezind terug uit de woonwagen kwam, zegt genoeg.

Woensdag ging het met een overvolle en snikhete bus naar de Graslei voor de Kabouterboot. Maar bij aankomst bleek die al vol te zitten (we hadden niet gereserveerd). En eigenlijk was dat maar goed ook. 40 minuten in een drijvende serre naar Aldi-klonen van Plop-figuren (kabouter Pollepel en Babbel zagen er echt niet uit) zitten kijken, ik weet niet of ik dat overleefd had. Na een plaatsje gereserveerd te hebben op de Piratenboot van de concurrentie (voor vandaag en het was best leuk, ook voor ons), lieten we ons per fietstaxi naar het Baudelopark voeren waar we onder meer Vooruit met de Kuit aan het werk zagen. Het hele eind terug naar de bushalte gewandeld met W op de arm (we waren zonder rollend materieel vertrokken) en S die zich begon te roeren in de draagdoek, niet meteen voor herhaling vatbaar.

Nog drie dagen (de Gentse Feesten duren nog een dagje langer maar maandag ben ik alweer aan het werk) ...

Tags: ,

2 opmerkingen:

Eve zei

Ook ik ging naar de Schoolhoeve met mijn dochter. Het was leuk en leerrijk, maar misschien is het in oktober zelfs nog beter: wij (dochter en moeder) vonden het iéts te druk. Zelfs de konijntjes zagen er een beetje moe uit..

Anoniem zei

sorry maar de kabouterboot is echt wel oke ik begrijp waarom hij is uitverkocht het is gewoon leuk kinderen moeten niet nadenken en kunnen gewoon hun zelf zijn. voor je een oordeel op het blog zet ga dan eerst eens mee.(maar helaas zal hij wel uitverkocht zijn)