16 april 2008

Gratis dvd

Zaterdag gratis en in avant-première bij De Morgen: de dvd van Ben X, de succesfilm van Nic Balthazar. Ik mag dus niet vergeten om 's morgens vroeg al naar de krantenwinkel te trekken anders kunnen we onze weekendkrant weer eens op onze buik schrijven.

Een half jaar geleden pakte De Morgen al eens uit met zo'n "stunt" door gratis bij de krant de nieuwe cd van Sarah Bettens weg te geven. Daarover gesproken, na het relletje over het dEUS-interview zal de liefde tussen De Morgen en Universal (de platenfirma van Bettens) intussen wel flink bekoeld zijn. Toch als Yves Desmet en Niels Dierckx (marketing directeur van Universal Music België) eerder deze week geen komedie zaten op te voeren in Phara.

Weet je wat ik een échte stunt zou vinden? Een gratis weekendkrant. Of nog beter: gratis toegang tot het digitale archief op de website van De Morgen. De websites van de kwaliteitskranten in ons land zijn immers nog steeds betalend. En dat terwijl het archief van de New York Times, dat teruggaat tot 1851 (!), al sinds september vorig jaar helemaal gratis is. Misschien een ideetje voor De Standaard? (Want ik vind de website van De Morgen eigenlijk maar niks.) Maar ik vrees dat we daarop nog wel even zullen moeten wachten. Want dit is natuurlijk België, het land van bonnenknippers en zegelspaarders.

PS: wie "Ben X" zaterdag niet meer in de krantenwinkel vindt kan hem aanvragen door vóór 23 april een aan zichzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde (1,62 euro) envelop op te sturen naar De Morgen, promotie, Brusselsesteenweg 347, 1730 Asse.

Tags: , , ,

Geen opmerkingen: