12 maart 2009

Warum

"Waarom hebben mensen een wapen in huis", vroeg een vrouw zich gisteren op het journaal vertwijfeld af. "We voeren toch geen oorlog? Zelfs politieagenten moeten hun wapen na hun dienst achterlaten op kantoor". De dolle schutter van Winnenden vond zijn wapen thuis. Zijn ouders hadden er een vergunning voor. En maar liefst 4.600 kogels in een uitpuilende wapenkast.

Ik val in herhaling maar zelfs de strengste wapenwet is nog niet streng genoeg. Leden van schietclubs zouden verplicht een andere hobby moeten gaan zoeken. Boogschieten, misschien? Staande wip, liggende wip, what's not to like?

Yves Desmet sluit zijn column in De Morgen van -euh- vandaag op een defaitistische noot af:

Eigenlijk is de gruwelijke vaststelling dat we er - zeker op korte termijn - vrijwel niets aan kunnen doen. En dat we het dus opnieuw zullen meemaken.

Daar ben ik ook bang voor. We kunnen van onze scholen geen versterkte burchten maken. En er zullen altijd op hol geslagen jongeren (en ouderen) door de mazen van het net glippen. Zeker nu de mazen alsmaar groter worden. Wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen dat ze niet aan een (vuur)wapen geraken. Want laat ons wel wezen, tenzij u ergens in Canada tussen de beren leeft (en waarom zou u), hebt u geen wapen nodig. Vergunningen intrekken en verbieden die handel.

Simplistisch? Misschien. Maar in Winnenden zouden ze nu geen 16 uitvaarten moeten voorbereiden. En je mag er niet aan denken wat de balans in Dendermonde zou geweest zijn, mocht Kim De Gelder een pistool in handen hebben gekregen.

Tags: , , ,

1 opmerking:

Anoniem zei

groot gelijk man