24 februari 2008

Verstuyft

De smogborden, de verkeersborden die de maximaal toegelaten snelheid op de Vlaamse snelwegen moeten beperken tot 90 kilometer per uur bij luchtvervuiling, staan niet in het verkeersreglement. Daardoor zijn boetes bij overtredingen niet wettelijk. Dat beweert althans de Gentse politierechter Verstuyft.

Het is de VRT die woensdag met het nieuws uitpakt. We kijken er niet van op. Want is dat niet dezelfde Verstuyft die eerder chauffeurs die te snel reden in een zone 30 vrijsprak, zogezegd omdat de verkeersborden te klein waren? Dezelfde Verstuyft die in 2002 twee tienermeisjes die op de Gasmeterlaan door een laagvlieger van de weg werden gemaaid, schuldig aan hun eigen dood noemt? Jawel.

Of toch niet? Want de VRT heeft het niet over Dirk maar over een zekere Eric Verstuyft. Dat moet dan wel zijn (tweeling)broer zijn want de gelijkenis is treffend.

Waar de naamsverwarring vandaan kwam, weet ik niet want het is wel degelijk Dirk Verstuyft, de mediageile politierechter die de wet interpreteert zoals een getuige van Jehova de bijbel. Naar de letter. En die zich zo in de kijker probeert te werken. Zielig.

Op de bewuste pagina op deredactie.be werd het foutje intussen rechtgezet. En Verstuyft? Die riskeert nu een tuchtsanctie. "Na jaren op glad ijs, is Verstuyft dan toch geslipt", kopte mijn weekendkrant.

Tags: , ,

Geen opmerkingen: