05 februari 2008

Aanrijding in Moscou

Ik ben er zeker van dat de helft van Ledeberg zaterdagavond naar de bioscoop is geweest. Zaal 1 van de Studio Skoop liep helemaal vol. En met helemaal vol, bedoelen we ook helemaal vol, tot de laatste stoel. Dat hadden we nog nooit meegemaakt. Walter Vander Cruysse stond dan ook iets breder glimlachend dan normaal kaartjes te scheuren.

De Studio Skoop kan zo'n succes wel gebruiken en ik hoop dan ook dat ze Aanrijding in Moscou nog lang zullen kunnen vertonen. Langer dan in de Kinepolis (die de film trouwens verdeelt), waar het ongetwijfeld ook storm liep. Want met 23.000 bezoekers heeft "Aanrijding in Moscou" afgelopen weekend zijn start niet gemist. "De film is vooral succesvol in Oost-Vlaanderen, maar ook in de overige Vlaamse provincies is de opkomst bevredigend", lazen we in de kranten.

Dat deze film vooral goed scoort in Oost-Vlaanderen is geen verrassing. Want niet de acteurs (straffe vertolkingen van Barbara Sarafian -die eindelijk haar comeback maakt-, Jurgen Delnaet en de bijzonder yummy Anemone Valcke), niet Ledeberg maar het sappige Gentse dialect is de ster van deze film. Een ondertitelde versie van "Aanrijding in Moscou" zal buiten Vlaanderen dan ook weinig brokken maken.

Neen, "Aanrijding in Moscou" is geen grootse film. Maar ik heb zelden zo'n enorme lachsalvo's horen opstijgen als zaterdag in de Studio Skoop. "In feite moet elke Gentenaar deze film gezien hebben", schreef Rudi Moeraert in De Gentenaar en daar sluiten wij ons volmondig bij aan.

Tags: ,

Geen opmerkingen: