16 februari 2009

Ik ben tegen

Tegen kernenergie, maar dat wist u al. Ja, noemt u mij gerust een nucleofoob.

Met een gigantische mediacampagne probeert de nucleaire sector ons (maar vooral onze federale regering) er van te overtuigen de geplande sluiting van de Belgische kerncentrales uit te stellen. Interessant, want over de kernuitstap -toch één van de belangrijkste thema's van de laatste federale verkiezingen- hebben we al anderhalf jaar niks meer gehoord.

Je kon de voorbije weken moeilijk naast de voor- of tegen-campagne kijken van het Nucleair Forum, de beroepsvereniging van instellingen en bedrijven die werken met kernenergie (lees: de Suez-dochters Tractebel en Electrabel maar ook het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol).

De bottom line van de campagne - 'kernenergie of lezen bij kaarslicht' en 'kernenergie of stikken in onze CO2'- hebben we eerder al gehoord.

Sta mij toe om nog een argument contra toe te voegen aan wat ik eerder hier (en hier, en hier en hier) al schreef. Zoals we een paar weekends geleden in De Morgen konden lezen, lijkt de beveiliging van onze kerncentrales nergens op. Want als Anja Hermans, de ex-terroriste van het Animal Liberation Front, twaalf keer zonder problemen de kerncentrale van Doel kan binnendringen en zelfs tot op enkele meters van de nucleaire perimeter geraakt, waarom zou iemand die wél slechte bedoelingen heeft dat dan niet kunnen?

Tags: , , , , ,

2 opmerkingen:

tom zei

Moet dat niet 'nucleofoob' zijn, of iets dergelijks (gelet op de toon van de bijdrage) in plaats van 'nucleofiel' ?

dimboo zei

Juist, ja.