28 februari 2009

Canvas (bis)

Bis, niet plus, want op mijn afstandsbediening zit er vooralsnog niks achter de rode knop en dat zal nog wel enige tijd zo blijven. We staan nog altijd achter wat we een klein jaar geleden over Canvas schreven. Als ze het maar niet in hun hoofd halen om Eén-gewijs hun huisstijl te "vernieuwen".

"Waar komen ze nu mee af, dat heb ik al eeuwen geleden op de BBC gezien", hoorden we menig verwaande wijsneus verkondigen toen Canvas Top Gear begon uit te zenden. Vreemd vond ik dat. Alsof het plots geen goede televisie meer zou zijn omdat het eerder al op een andere zender werd uitgezonden.

Nu, de tijden zijn duidelijk veranderd. Neem nu -het lichtjes geniale- Mistresses. Canvas zond vrijdagavond de eerste aflevering van het tweede seizoen uit. En daarmee lopen ze maar een maand achter op de Beeb.

Vanavond genoten we van de tweede aflevering van het derde seizoen van Lewis. En wat blijkt? Daarmee heeft Canvas zowaar een Europese première te pakken. Zullen de Britten (en de rest van Europa) nu hun neus ophalen voor Lewis omdat het al te zien was op Canvas? Natuurlijk niet.

Tags: , ,

Geen opmerkingen: