16 juni 2007

Ulla

Hans Vandeweghe vandaag in mijn weekendkrant:

Wat moet Ulla Werbrouck in godsnaam in dat federale Parlement gaan doen? Ze kent iets van sport, meer in het bijzonder van judo, maar sport is regionale materie en zal dat nog wel een eeuw of drie blijven.

Eén keer heb ik met haar een zinnig gesprek gevoerd over iets anders dan sport en dat ging over taartbodems.

Het was niet rechts om op Ulla Werbrouck te stemmen, het was gewoon dom.

Ergens lazen we dat Ulla zich in de Kamer wil gaan bezighouden met het leefmilieu, de kinderrechten en, jawel, de sport. Maar aangezien dat laatste dus een Vlaamse bevoegdheid is, zal ze voluit voor die andere twee thema's kunnen gaan. We kijken er naar uit.

En zullen we het ook nog eens hebben over die fameuze dopingaffaire die Jean-Marie Dedecker aan het licht bracht? Veel blijft er niet meer van over. Amateurs en tweederangscoureurs die epo en "pot belge" (een amfetaminecocktail die gegarandeerd een positieve plas oplevert) gebruiken. "Groot nieuws: opa gebruikt doping", de kop in De Morgen zegt het allemaal. Maar dat raakte natuurlijk pas ná 10 juni bekend. Zoals ik al schreef: met cafépraat win je tegenwoordig verkiezingen. En waarover wordt aan de toog nog het meest van al geleuterd? De koers natuurlijk.

Tags: , ,

Geen opmerkingen: