21 september 2009

Buren (5)

Ruim een jaar geleden schreven we:

Wij zoeken nog geschikte buren. Van het soort dat bij de verbouwingen (en er is serieus wat werk aan) niet op een euro meer of minder moet kijken en dus bekwame vakmensen kan inschakelen. Naarstige en kundige doe-het-zelvers mogen zich ook aanmelden, zo lang we maar op de kortst mogelijke tijd verlost zijn van uw geklop. En als u en cours de route het huis (en het onze erbij) niet laat afbranden, ontploffen of instorten. Kunnen we dat afspreken?

Ik dacht dat dit wel duidelijk genoeg was. Helaas. Ik had er beter nog aan toegevoegd: gelieve ook niet in het wilde weg en zonder kennis van zaken uw achterbouw af te breken. Omdat we tijdens het douchen liever geen faiences in onze nek krijgen. Verluchting is belangrijk, maar koude tocht in mijn nek? Neen, bedankt. Dwars door de muur naar buiten kunnen kijken, daar zat ik ook niet op te wachten. Een dampkap hebben we voorlopig ook niet meer nodig. De wind blaast door een gapend gat in het dak recht onze keuken in. Om van de regen nog maar te zwijgen. Dat de nazomer nog maar even blijft duren.

Een "tegensprekelijke vaststelling" opstellen op een maandagavond, er zijn leukere bezigheden. Bij deze loop ik twee afleveringen van Lost achter. En we halen onze architect ook liever niet van achter zijn tekentafel om dergelijke schade op te meten. Ja, veel beter kon deze week alvast niet beginnen.

PS: uit dezelfde reeks: Buren, Buren (bis) en Buren (4).

1 opmerking:

Sara zei

Ja hallo! Da's ook niet van de poes!!