11 februari 2010

Blijf thuis

Dat was wel even schrikken woensdagochtend. "Blijf alsjeblief thuis!", smeekte de presentator van dienst op Radio 1. Was de snowmaggedon écht begonnen? Even overwoog ik om die raad op te volgen tot ik besefte dat ik als fietser geen excuus had. We deden er zelfs geen 5 minuten langer dan anders over.

Het gevolg van een paar centimeter sneeuw op het verkeerde moment: 1000 kilometer file. Total gridlock. Is dat de schuld van Hilde Crevits of van Frank Deboosere? Natuurlijk niet. We doen het onszelf aan. Dezelfde dag lazen we in De Standaard dat de Belgische werknemer gemiddeld 37 minuten onderweg is naar kantoor. Daarmee zijn we koploper in Europa. 40 procent (!) van de inwoners van de centrumsteden verlaat hun stad om te gaan werken.

Waarom zoeken we het allemaal zo ver? Is het daar zoveel beter in Brussel en Antwerpen? Natuurlijk niet. Al mijn hele carrière (haha) werk ik in een straal van 10 kilometer rond mijn voordeur. Neen, een onverdeeld succes is dat (nog) niet geworden. Maar ik breng onze jongens wel zelf naar school en ik ga ze ook terug ophalen. Elke dag. Op tijd. Weer of geen weer. Priceless.

1 opmerking:

freya zei

Qua carriere zitten we op dezelfde golflengte :-).
Proficiat met de reanimatie van de blog, 't werd tijd !