23 februari 2010

Avontuur

Wij brachten het voorbije weekend door in Brussel. Nu ja, weekend. Toch bijna 24 uur. Want de jongens waren tijdens de krokusvakantie al genoeg uithuizig geweest.

Ja, Brussel. Die gevaarlijke stad. Waar niemand na zonsondergang nog durft buiten te komen. En avontuurlijk als we zijn, gingen we met de trein. Ook dat is tegenwoordig niet meer veilig. Schijtluizen als we zijn stapten we op in de middelste wagon.

Zowat het eerste wat we zagen toen we arriveerden waren friese ruiters, oproerpolitie te paard en laagvliegende politiehelikopters. Zie je wel! Later bleek dat we midden in de televisieopnames van "Het Goddelijke Monster" waren beland.

Een late lunch in Les Gens Que J'aime, naar de Bozar voor Frida Kahlo (morgen de biopic op Canvas), heerlijk gegeten in 't Spinnekopke en vooral veel gewandeld ('t was bitter koud, dus we moesten in beweging blijven). Zo veel dat we daarna, ondanks het straatlawaai (kasseien en een akoestisch slecht geïsoleerde zolderkamer = geen goede combinatie), toch heerlijk hebben geslapen.

Een cadeau van een weekend. Merci!

Geen opmerkingen: