12 mei 2009

Vrije tijd

6 uur en 39 minuten. Zoveel vrije tijd heeft de gemiddelde Belg per dag, tenminste dat berekende de Oeso. Maar wat is vrije tijd? De uren die we dagelijks aan onze jongens besteden en aan verwoede -en vaak tevergeefse- pogingen om het huis toch iet of wat op orde te houden, vallen daar blijkbaar niet onder:

Die vrije tijd werd berekend door per dag een onderscheid te maken tussen betaalde en onbetaalde arbeid. Ook de tijd die gespendeerd wordt aan slapen, eten, lichaamsverzorging en thuiswerk zijn niet inbegrepen.

Onze uurtjes vrije tijd zijn vorige week helemaal in rook opgegaan: financiering rond krijgen, "vergaderingen" met de mede-eigenaars (onze aanstaande buren), afspraken met notaris, architect(en) en landmeter. Maar we zijn nu al bijna door al het dringende werk heen. Onze samenwerkende vennootschap ... werkt.

Voor de rust moeten we het niet doen, zoveel is intussen duidelijk. En voor de goedkoop ook al niet. Is dat erg? Belange niet. Want stilstaan is achteruitgaan en unieke kansen moet je met beide handen grijpen. Het was nu of -meer dan waarschijnlijk- nooit. Hoera!

Tags:

Geen opmerkingen: