30 september 2006

Sint-Pietersplein

Een beetje meer groen (het duurt nog wel even voor de aangeplante boompjes groot zijn), da's het enige dat nog ontbreekt aan het heraangelegde Sint-Pietersplein. Voortaan zitten de auto's onder de grond en wordt het Sint-Pietersplein nog meer dan ooit hét evenementenplein van Gent en zo hoort het ook. En hopelijk beperken die evenementen zich niet tot de foor en een paar circussen (het was trouwens een mooie locatie geweest voor 0110). Neen, ook de glazen "kooien" met de liften en betaalautomaten van de parking storen me niet.

Wij gingen vandaag een kijkje nemen tijdens de feestelijkheden voor de heropening van het plein en de opening van de nieuwe ondergrondse parking P10 (drie verdiepingen, 700 plaatsen én -zo hebben de wandelaars en de fietsers er ook nog iets aan- gratis openbare toiletten) waar u sinds vanavond uw auto kwijt kan.

Toen W het springkasteel beu was gingen we nog enkele toertjes maken met een gocart op -1. Nog een geluk dat we een goede chauffeur hadden of er waren brokken van gekomen.

Tags: ,

1 opmerking:

Barton zei

Dat zou toch veel te klein zijn voor 0110? Net zoals het Sint-Jansplein in Antwerpen. Ook veel te klein en onveilig. Je moet bv. rekening houden dat het openbaar vervoer tram/bussen kan blijven rijden tijdens zo'n grote evenementen.